Изработване на уеб сайт цена , изработка на уеб сайт , изработка на уеб сайт София , изработване на уеб сайт София , izrabotka na websait , уеб сайт цена , евтин сайт , цена на уеб сайт , Изработка на Динамичен сайт , промоция за сайт , сайт на изгодна цена , Уеб сайт пакети , уникален дизайн , уникален уеб сайт

Подобряване на защитата на сайт от хакерски атаки

Поръчайте подобряване на защитата на сайт от хакерски атаки.

Ако си представяте киберпрестъпността като нещо абстрактно, което не засяга Вас и Вашия бизнес, може би трябва да помислите пак и отделите няколко минути от времето си, за да прочетете тази информация.
С течение на времето технологиите се развиват, а също така и способите за атаки върху сайт или устройство.
Всеки сайт или устройство са изложени на риск от хакерски атаки и всъщност няма абсолютна защита, която да е гарантирана 100 процента, но с подобряване и обновяване на защитните мерки, процента на риск се свежда до минимум.

В последно време се наблюдава рекордно увеличение на кибератаките.
Спрямо 2015 година, през 2016 година се наблюдава повишаване над 300 процента на кибератаките. Рекордно увеличение на кибератаките – над 200 000 се регистрират на ден …
Живеем във време, когато почти всеки ползва smart – устройство – телефон, таблет, компютър, дори Smart homes (умни къщи).
Ето защо е важно да се обърне по-голямо внимание за това как да се подобри защитата на сайта и устройствата Ви от евентуална хакерска атака.

Внимание! Ако сайта Ви ползва въвеждане от потребители на лични данни, то е желателно да се запознайте със съдържанието по-долу.
На 25 май 2018 г. влезе в сила т.нар. General Data Protection Regulation (GDPR), който най-общо се превежда като Основен регламент за защита на (личните) данни (Regulation (EU) 2016/679).
„Според регламента всички организации, които не отговорят на зададените стандарти за киберсигурност и станат обект на пробив, подлежат на космическа глоба – до 20 млн. евро или до 4% от приходите им в глобален мащаб.
Също така фирмите се задължават да информират пострадалите клиенти до 72 часа от засичането на кибератаката.
Регламентът GDPR влиза в сила без необходимост от прегласуване в националните парламенти след изтичането на двегодишен гратисен период, който беше даден на компаниите, за да повишат стандартите си за онлайн сигурност – нещо, което много от тях най-вероятно не са направили.“

Някои от хакерите се опитват да пробият сигурността на потребителските компютри, други се насочват към уебсайтове, за да откраднат нечии лични данни или да ги използват за техни цели. Такива например са: заразяване на устройства на потребители, посетили сайта, пренасочване към фишинг сайтове, спиране на достъпа до сайта и други.
Това може да се случи на всеки потребител, дори само ако посети някой популярен сайт, в който е интегриран зловреден код, обикновено JavaScript.

Хакерите използват всякакви начини, за да разбият уебсайт или компютърна система, като най-честият капан е залагане на зловреден код, тип „троянски кон“ при устройствата или описаните по-долу най-често използвани видове хакерски атаки при уебсайтове.

Един от най-сигурните методи да се предпазите от подобен вид хакерски атаки е да обновявате редовно и да не изключвате защитната стена на компютъра, таблета или телефона.
Да не се свалят и да не се отварят съмнителни линколе или прикачени файлове от имейли и Skype, а също така съмнителни програми от Интернет.

Обект на хакерски атаки са и Вашите пароли. За да бъдат защитени, паролите трябва да съдържат повече на брой и различни типове символи. По-добрата защита включва използването на специални символи или защита на две нива. Не по-малко важно в случая е да се ползват различни пароли за различни места.

Ако сте собственик на уебсайт, независимо дали той е личен или лицето на Вашия бизнес пред света, то е крайно желателно да поръчате обновяване и подобряване на защитата на сайт от хакерски атаки.
Някои CMS-системи като WordPress например, разполагат с безплатни разширения (модули), които сами бихте могли да инсталирате и настроите, ако имате познания за това.
Внимание!
Само инсталацията на подобно разширение няма да защити сайта Ви до необходимото.

Необходимо е то да се настрои съобразно сайта, за да се избегне срив – при неправилни настройки или неподходящо разширение сайта Ви може да спре да работи.

Практически всички съвети започват с обновяване на WordPress и нейните компоненти. Но всъщност сигурността на Вашия WordPress уебсайт трябва да започне от работното място. Голям процент от заразяването с вируси се случва по вина на потребителя, които управлява сайта.
Ето защо е нужно да следвате следните прости правила:
На Вашия компютър или друго устройство трябва да има инсталиран антивирус, който редовно обновява базата си данни.
Периодично е необходимо да се прави сканиране на Вашата система за наличие на вируси.

При положение, че нямате необходимата компетентност или сайта Ви е CMS-система, която не предлага такива готови модули за защита е желателно да се обърнете към специалист, за да запазите лицето на Вашия бизнес пред света, Вашия уебсайт непокътнато.

 

Ние предлагаме услугата : Подобряване на защитата на сайт от хакерски атаки, която включва:

 • ● Анализи на файловете и кода на сайта и базата-данни за злонамерен код,
 • ● Добавяне на защити на файлове и директории,
 • ● Подобряване на защитата на сайт с две нива за вход на администратор,
 • ● Промяна на данните за вход с подходящи, според изискванията,
 • ● Подобряване на защитата на на Администраторската директория,
 • ● Създаване на заблуждаваща Администраторската директория, объркваща и отклоняваща хакерски атаки,
 • ● .htaccess и други кодове за защита,
 • ● Анализ и настройки на разрешенията за четене, запис и изпълнение на файлове,
 • ● Превенция на достъп до логове за грешки,
 • ● Подобряване на сигурността на базата данни,
 • ● Подобряване на защитата на конфигурационния файл,
 • ● Превенция на достъп и сърфиране до директории и файлове,
 • ● Подобряване на защитата на сайт за XSS атаки (X-XSS-Protection),
 • ● Подобряване на защитата на сайт за X-Frame атаки,
 • ● Подобряване на защитата на сайт за други атаки,
 • ● Подобряване на защитата на сайт чрез SSL (Закупен отделно от Клиента или безплатен такъв при възможност. Не включва промени по кода на сайта, ако същия не е пригоден за работа със SSL. Направете запитване.),
 • ● Предотвратяване на image hotlinking,
 • ● Сканиране на сайта за зловреден код,
 • ● Проверка за присъствие на сайта в черни списъци,
 • ● Статистики за бързодействие и uptime на сайта,
 • ● Създаване и добавяне в .htaccess на код, ограничаващ достъпа по RFC 1918 IP address ranges на държави с най-често използваните за атаки проксита (ако се предлага само в България)
 • ● и други.
 • ● Отчет за извършени дейности.

За повече информация, относно защитата на сайт от хакерски атаки, моля свържете се с нас.

 
Най-често използвани видове хакерски атаки:

Повечето хакерски атаки биха могли да се категоризират в един от следните шест вида:

• Злонамерен софтуер (Malware): това е основен термин за код / софтуер, който е създаден със злонамерени цели. Той включва вирусни атаки, червеи (worms), рекламен софтуер (adware/malvertising), троянски коне (trojan horse) и шпионски софтуер (spyware). Това са най-често срещаните опасности за компютърни системи и мобилни устройства.

• Пробив в сигурността: този ид атаки включва всеки опит за получаване на неоторизиран достъп до устройство или система. Включва разкриване на пароли, превишаване на права, проникване в администраторската част на сайт, проникване в сървър, общо-взето всички дейности, които най-често се свързват с термина „хакерство“.

• Атаки, тип „отказ от услуга“- DDoS (Distributed Denial of Service Attacks): вид атака, чрез която се създава голям брой заявки за кратко време, и в следствие на претоварване се причинява загуба на услуга или невъзможност на сървъра или мрежата да функционира.

• Уеб атаки: това е всяка кибератака, чиято цел е да наруши и/или промени даден уеб сайт.
Две от най-често срещаните такива атаки са:
SQL injection (SQLi). Това е подход за уеб атака, чрез която хакерът внедрява и изпълнява SQL команди върху базата данни на динамичен сайт
и XSS (cross-site scripting) атака. При този вид атака, кибер-пирата използва уязвимост на системата, за да „вмъкне“ нежелан код, който се изпълнява в браузъра на крайния потребител.

• „Отвличане“ на HTTP сесии (Session hijacking): тези атаки представляват отвличане на идентификатора на потребителската сесия (session hijacking), при което е възможно злонамерени потребители да осъществят достъп до чужди данни.

• DNS отравяне (DNS poisoning): този тип атаки компрометират DNS сървъра така, че става възможно потребителите да бъдат пренасочени към зловредни (заразени и заразяващи посетителите им със зловреден код) уеб сайтове, включително и към уеб сайтове с цел фишинг.
Фишинг атаките са най-разпространената форма на интернет-измама от компютърни престъпници. Тяхната цел е да подмамят хората да предоставят важна лична информация, най-често подробности по кредитни карти и банкови сметки, като най-често създават тъй-наречените фишинг-сайтове. Те представляват обикновено идентични на външен вид например с такъв за заплащания с кредитни или дебитни карти, като се различават единствено по адреса (домейна).

 

Важно: Услугите в обявените уебсайт-пакети касаят (когато са включени в съответния уебсайт-пакет) еднократна безплатна инсталация, еднократно изработване на: дизайн (външен вид на уебсайта), лого-банер (без фирмена идентичност) и др. по зададените в уебсайт-пакета критерии. Изработката на дизайн обхваща общия дизайн (външен вид) на сайта, без магазински модул. Всяка допълнителна услуга и/или корекция се заплаща според обявените цени на страницата Услуги и цени или по усмотрение на Изпълнителя за изработка на сайт.

Ако имате въпроси, не се колебайте, изпратете запитване още днес, като попълните формата за Контакт или Заявка.

Полезни връзки:

 

Често задавани въпроси Форма за контакт Контакт чрез разговор в Skype

 

Разговор чрез Skype

Разговор по Skype

(консултации, свързани с поръчка за изработка на уебсайт и / или други услуги при нас /до 20 мин./)
Допълнителни условия
Реклама:
Агенция изкупува земеделска земя в Северна България